Benodigd 2 a 3 pers.:
400 gr. tartaar
2 tenen knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
750 gr. aardappels
1 kilo hutspotgroente
2 kippenbouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng (pasta)
1 eetlepel boter of margarine
potje seroendeng (Conimex)
zout, peper
Bereiding:
- Tartaar mengen met uitgeperste knoflook, ketjap en sambal. 20 balletjes draaien en tot gebruik in de koelkast zetten.
- In een pan met water geschilde en in stukken gesneden aardappels, hutspotgroente en bouillontabletten doen. 25 minuten laten koken.
- In een koekenpan boter verhitten en tartaarballetjes in 5 minuten rondom
bruin bakken. Met schuimspaan uit de pan nemen, op een bord scheppen en
afdekken met aluminiumfolie.
- Door achtergebleven bakvet de boemboe roeren en 3 minuten
bakken.
- De gare hutspot stampen en de boemboe erdoor mengen. Op smaak brengen
met zout en peper.
- Tartaarballetjes erop leggen en serveren met seroendeng.