Zoeken in deze blog

donderdag 4 november 2010

Oosterse hutspot met pittige tartaarballetjes

Vandaag gegeten. Hmmmm!!

                                                   

Benodigd 2 a 3 pers.:                                   

400 gr. tartaar                                                
2 tenen knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek                     
750 gr. aardappels                                              
1 kilo hutspotgroente                                  
2 kippenbouillontabletten                                    
1 zakje boemboe nasi goreng (pasta)                      
1 eetlepel boter of margarine
potje seroendeng (Conimex)
zout, peper

Bereiding:

-         Tartaar mengen met uitgeperste knoflook, ketjap en sambal. 20 balletjes draaien en tot gebruik in de koelkast zetten.
-         In een pan met water geschilde en in stukken gesneden aardappels, hutspotgroente en bouillontabletten doen. 25 minuten laten koken.       
     -   In een koekenpan boter verhitten en tartaarballetjes in 5 minuten rondom 
         bruin bakken. Met schuimspaan uit de pan nemen, op een bord scheppen en 
         afdekken met aluminiumfolie.
     -   Door achtergebleven bakvet de boemboe roeren en 3 minuten 
          bakken.
     -   De gare hutspot stampen en de boemboe erdoor mengen. Op smaak brengen
         met zout en peper.
     -   Tartaarballetjes erop leggen en serveren met seroendeng.